طرز تهیه زولبیا و بامیه

به مناسبت ماه مبارک رمضان در نظر داریم طرز تهیه یک زولبیا وبامیه کاملا بهداشتی و همان چیزی که در این قنادی تولید می شود را به شما همشهریان و مشتریان عزیز ارائه کنیم؛لطفا با پیشنهادات خوبتون ما را در ادامه این راه یاری نمائید...



zolbia6w.jpg


مواد لازم برای شربت : شکر 2فنجان آب یک فنجان گلاب 2 قاشق سوپخوری زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری آبلیمو یک قاشق مربا خوری طرز تهیه شربت : آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم. زولبیا مواد لازم: 200 گرم نشاسته 180 گرم ماست 20 گرم آرد یک قاشق سوپخوری زعفران حل شده یک قاشق چایخوری روغن جامد یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین یک قاشق سوپخوری آب یا گلاب طرز تهیه: نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم. زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. * یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد. بامیه مواد لازم آرد 200 گرم آب 300 گرم تخم مرغ 3عدد روغن جامد یک قاشق سوپخوری شکر نیم کیلو نمک یک سوم قاشق چایخوری آب 150 گرم آبلیمو 2 قاشق سوپخوری گلاب کمی طرز تهیه : آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود 3-2 دقیقه )، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید. سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم. برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال که داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند کرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد. گوش فیل مواد لازم: تخم مرغ 2 عدد ماست نصف فنجان روغن جامد یک قاشق سوپخوری بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری آرد به مقدار کافی طرز تهیه: در ظرف گودی ماست و تخم مرغ و بیکینگ پودر را خوب به هم می زنیم و روغن را اضافه کرده و آرد را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر صاف و یک دستی تهیه شود. سپس آن را چند قسمت کرده و چانه می گیریم و روی خمیر را با نایلون می پوشانیم تا سطح خمیر خشک نشود و جا بیفتد. بعد از یکی دو ساعت هر یک از خمیرها را با وردنه روی میز به قطر 2 میلی متر پهن کرده و با قالب گردی خمیر را به صورت دایره قالب می زنیم. سپس یک طرف دایره را جمع کرده و در روغن داغ سرخ می کنیم . سپس روی آنها پودر قند می پاشیم و در ظرف می چینیم. نکاتی در مورد تهیه گوش فیل: 1- در صورتی که بخواهید روی گوش فیل پودر شکر بپاشید، در این صورت قطر خمیر را کمی نازک تر کنید. 2- گوش فیل را می توانیم به شکلهای، مختلفی مانند مربع، پاپیونی و برگ هم در بیاوریم. 3- اگر روغن گوش فیل سرد باشد، خمیر پف نخواهد کرد. 4- اگر شربت رقیق باشد، گوش فیل زود نرم و بیات می شود. مواد لازم: پودر ژله توت فرنگی ۲ بسته خامه ۲۵۰ گرم پودر ژلاتین ۱ قاشق مربا خوری خامه زده شده جهت تزئین به مقدار کافی میوه خرد شده جهت تزئین به مقدار کافی طرز تهیه: ابتدا ۱ بسته از پودر ژله توت فرنگی و ژلاتین را در یک لیوان آب جوش و ۱ لیوان آب سرد حل می کنیم. سپس خامه را به مواد اضافه کرده مواد را درون مخلوط کن ۳ دقیقه می زنیم. بعد از اینکه خامه و ژله خوب مخلوط شد. داخل قالب می ریزیم و درون یخچال قرار می دهیم تا ژله کاملا سفت و بسته شود بعد پورد ژله دوم را در آب حل میکنیم و روی قالب میریزم و دوباره قالب را درون یخچال قرار می دهیم بعد از اینکه ژله دوم گرفت. ژله را در ظرف مناسبی قرار می دهیم با خامه و میوه تزئین میکنیم. نکته: برای حل کردن ژلاتین آب باید کاملا داغ باشد و برای بهتر حل شدن بعد از اینکه ژلاتین و آب را مخلوط کردیم به مدت ۵ دقیقه روی بخار سماور یا کتری قرار دهیم. کامتون شیرین دماغتون چاق و لبتون همیشه خندان باشه شاد باشید و سلامت این هم شیرینی های برای ماه مبارک رمضان بامیه (برای چهار نفر) : مواد لازم: آرد 125 گرم روغن مایع 4 تا 5 قاشق سوپخوری تخم مرغ 3 عدد شکر 200 گرم گلاب 3 قاشق سوپخوری طرز تهیه: روغن را به همراه یک لیوان آب و 1 تا 2 قاشق سوپخوری شکر روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. آرد را به مایه اضافه کرده و آهسته بهم می زنیم تا آب کاملاً تبخیر و مایه کاملاً سفت شود. ظرف را از روی حرارت بر می داریم و به مایه پس از اینکه کمی سرد شد تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا خمیر کاملاً نرم و لطیف شود. سپس در تابه مقداری روغن مایع می ریزیم و روی شعله گاز قرار می دهیم تا داغ شود. آنگاه حرارت را ملایم کرده و مایه را با قیف مخصوص بامیه در روغن می ریزیم تا دو طرف آن کمی برشته شود. شکر برای تهیه شربت بامیه، شکر ـ گلاب و یک لیوان آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید و کاملاً غلیظ شود. آنگاه آن را از روی حرارت برداشته و یک قاشق چایخوری آبلیمو به آن اضافه می کنیم. سپس بامیه ها را به مدت 5 دقیقه در شربت قرار داده و بعد در ظرف می چینیم. ****************************** یخ در بهشت (برای چهار نفر) : مواد لازم: آرد برنج 100 گرم نشاسته 150 گرم شکر 500 گرم گلاب نصف پیمانه شیر یک لیتر آب یک لیتر پسته چرخ کرده 50 گرم طرز تهیه: نشاسته را در 4 پیمانه آب سرد حل کرده و آرد برنج را نیز در شیر حل می کنیم، سپس هردو را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب بهم می زنیم تا مایه جوش آید و غلیظ شود. سپس شکر و گلاب را به مایه اضافه می کنیم. باید مایه خیلی به آهستگی بجوشد و مرتب بهم زده شود تا ته نگیرد. وقتی مایه کاملاً غلیظ شد، بطوریکه خط قاشق روی آن محو نشود، یخ در بهشت آماده است. پس از آماده شدن مایه را در دیس مستطیل گودی می ریزیم و ظرف را تکان می دهیم تا روی مایه خوب صاف شود. پس از اینکه کاملاً سرد شد آن را به صورت لوزی بریده و روی آن را با پسته چرخ کرده تزئین می کنیم. ****************************** کاچی (برای چهار نفر) : مواد لازم: آرد گندم 250 گرم کره 500 گرم شکر 500 گرم زعفران یک مثقال آب 500 میلی لیتر گلاب 60 میلی لیتر طرز تهیه: شکر را با آب می جوشانیم تا شکر آب شود و کاملاً حل گردد. سپس کره را در ظرفی قرار داده و روی حرارت می گذاریم تا آب بشود، آنگاه آرد را اضافه کرده و بهم می زنیم تا سرخ شود، حرارت را ملایم کرده و شربت آماده شده را همراه با زعفران و گلاب به آرد سرخ شده اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً صاف شود. در صورتیکه مایع کمی غلیظ شد مختصری آب جوش به آن اضافه می کنیم. ****************************** زولبیا (برای چهار نفر) : مواد لازم: شکر 200 گرم نشاسته 500 گرم ماست 150 گرم گلاب 2 تا 3 قاشق سوپخوری روغن به میزان لازم طرز تهیه: نشاسته را با آب و و 2 قاشق شکر مخلوط می کنیم و سپس ماست را اضافه کرده و بهم می زنیم تا مایه کاملاً صاف شود. روغن فراوان را داغ می کنیم، مایه را در قیف مخصوص ریخته و در روغن به شکل زولبیا و یا مشبک می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم، یکطرف زولبیاها که برشته شد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن برشته شود. برای تهیه شربت زولبیا، در ظرفی جداگانه شکر، گلاب و یک لیوان آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا حدی که بجوشد تا غلیظ شود. شربت آماده شده را از روی حرارت برداشته تا خنک شود. سپس زولبیاها را پس از سرخ شدن درون شربت می اندازیم و پس از 5 دقیقه آنها را بر می داریم و در ظرفی می چینیم.